Konkurrence livredning

Aalborg Svømmeklub tilbyder at lære livredning.

Træningstiden er onsdage kl. 20.15-21.30 i Svømmesalen Østre Allé.

Alder: 10 - 15 år, 16 år og ældre.


Som følge af alle de drukne ulykker der desværre er hver sommer i Danmark, ser vi det som en del af vores ansvar at udbrede kendskabet til livredning. I samarbejde med TrygFonden og Dansk Svømmeunion er vi en af 5 klubber i Danmark som satser på livredning.

Livredning en del af Dansk Svømmeunions fem discipliner. Blandingen mellem redningsfærdigheder og konkurrence gør denne disciplin både kan bruges som et godt supplement til den almindelige banesvømning, men kan også bruges på et oprettet livredningshold.
Træning i livredning er enormt sjov og alsidig. Og ikke nok med at du lærer at redde liv, men du bliver også selv en bedre svømmer. Holdet træner i de mange forskellige konkurrenceformer, der findes indenfor livredning, så alle børn og unge kan føle sig udfordret. Livredning er et godt alternativ til den traditionelle svømning, og Aalborg Svømmeklub vil derfor gøre unge mellem 10 og 18 år opmærksomme på livredning både som breddeaktivitet og konkurrenceaktivitet. Aalborg Svømmeklub deltager i DM i livredning (indendørs/bassin), hvilket er årets højdepunkt for dette hold.

Her er lidt mere teknisk om disciplinerne, men der startes op fra begyndelsen, således alle kan deltage og følge med.

200 m forhindringssvømning, 200 m fri svømning med 8 forhindringer (70cm dybe, placeret hhv 12,5 og 37,5m ude i bassinet) Efter startspring og vending skal overfladen brydes inden første forhindring.
50 m bjærgning af dukke,25 m fri herefter opsamles en fyldt dukke fra bunden og bjærges til kanten. Overfladen skal brydes inden 5 m.

100 m redningsmedley,
50 m fri med vending efterfulgt direkte af 17½ meter dyk. En fyldt dukke samles op fra bunden og overfladen brydes inden 5 meter. Dukken bjærges resten af distancen.

100 m redning af dukke med finner,
50 m fri med finner, opsamling af fyldt dukke, som bjærges resten af distancen.

100 m redning af dukke, med redningstorpedo og finner,
50 m fri med finner og redningstorpedo. Efter indslag fastspændes/indklikkes en halvfyldt dukke i torpedoen og de sidste 50 m tilbagelægges med dukken i torpedoen. Linen skal være helt udstrakt både de første og de sidste 50 m. Fastspændingen/indklikket skal ske indenfor 5 meter efter vendingen.

200 m superlivredder,
75 m fri herefter opsamles en fyldt dukke, som bjærges 25 m. Ved indslag slippes den og svømmeren påtager finner og redningstorpedo indenfor 5 meter efter vendingen. 50 m fri med finner og torpedo. Efter indslag fastspændes/indklikkes en halvfyldt dukke i torpedoen og trækkes de sidste 50 meter. Fastspændingen/indklikket skal ske indenfor 5 meter efter vendingen.

 

NYHEDSTAVLE

DET NYESTE NYE I AS

BEGIVENHEDER I AS

AKTIVITETSKALENDEREN DEN KOMMENDE TID

Aktivitet

Fra

Til

Sted

Hold

Tilmelding

CITAT FRA FORMANDEN

Aalborg Svømmeklub er Aalborg Kommunes største forening, som drives af mange frivillige, og en lang række velkvalificerede medarbejder, med baggrund i den danske foreningstradition. – Det har vi gjort i over 100 år.

Aalborg Svømmeklub er en forening, hvor alle der har lyst og mulighed for det, kan være medlem, og dyrke den vandaktivitet der passer netop til den enkelte.

I Aalborg Svømmeklub kan du:
Lære at svømme – lære livredning - springe fra vipper – motionere – svømme i det åbne vand - dykke på de store dybder – spille vandpolo – dyrke konkurrence svømning på alle niveauer.

Vores motto er ”svømning for livet – hele livet”

På gensyn i Aalborg Svømmeklub..

John Larsen

Formand, Aalborg svømmeklub

AS' SPONSORER

TAK FOR STØTTEN!

ØNSKER DU ELLER DIN VIRKSOMHED AT SPONSORERE AS?

Ønsker du eller din virksomhed at støtte Aalborg Svømmeklub, så kontakt vores sponsorudvalg.

Klik her for mere info

AS' SOCIALE MEDIER

GIV OS ET LIKE OG FØLG OS!